Když káva, tak černá

2

Pokud jste někdy ochutnali espresso tak, tak mi dáte jistě za pravdu, že je nejlepší bez mléka a bez cukru. Jedině tak si vychutnáte opravdu chuť kávy. K přípravě espressa je však potřeba navštívit kavárnu nebo vlastnit drahé kávovary. Jak si tedy vychutnat dobrou kávu i doma? Na instantní prášky zapomeňte!

V dnešní době je na trhu mnoho možností, jak si dobrou kávu připravit i bez přístrojů za desítky tisíc. Stačí vám moka konvička, frenchpress nebo třeba chemex. Všechny tyhle přístroje pořídíte do tisíce korun. Já osobně preferuji frenchpress, protože příprava kávy je jednoduchá a rychlá.

Pokud chcete opravdu dobrou kávu, tak melte kávová zrna těsně před vařením. A i samotný výběr zrnkové kávy nepodceňujte. Neustále zkoušejte nové chutě. Zapomeňte na kávu ze supermarketů a porozhlédněte se po okolních pražírnách, kde vám s jistotou s výběrem poradí a máte zde téměr jistotu, že káva bude čerstvá a kvalitní.

2 comments

  1. administrator Post author

    já jedině turka do půllitru, dvě žličky cukru a deci mlíka…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *